Monday, July 7, 2014

KV_14_prasátkový ročník bez filmu

Letos Vary s holkama nevyšly. Naštěstí se objevila bratříčkova last minute nabídka, zajet do Varů na den, nasát atmosféru, dát si oplatky, možná film...Nakonec se z nápadu stal rodinný výlet, na který bylo si půjčit Súvéčko (ne Škoda:D), aby se nás tam těch 5 velkých (hubených) osob vešlo :) Plán byl jasný, zajet nejprve do Ostrova nad Ohří do Zámečku, kde byla výstava plakátů Film poster is not dead, aneb ne všechny filmový plakáty musí být s hlavním hrdinou v popředí, ale co takhle tam zapracovat nějaký design...byl trochu problém udržet Dana, aby plakáty ze zdí nestrhal a nezačal do nich dělat poznámky, co se má kam posunout, kde se má změnit typografie a co může přijít rovnou na otop. Zámek v Ostrově dostával novou fasádu, tak jsem nastudovala, jaký fondy to proplatily a vyfotila zedníky v akci, kteří tam jistě dávali to správné složení omítky...Nejvíc fotek si vysloužili ovšem místní čápi, nejvíc focená atrakce. Pak "rychlý" přesun (trochu bloudění) do lázní Kyselka, ve kterých bylo zrušené oplocení, aby se (ne)místní nadšenci ruin mohli "kochat" a tím byla větší šance přistání nějaké (další) částky na všude inzerovaném bankovním účtu, tomu říkám strategie a zapojení společnosti do dění! 
Jaký to záškodník! A na fb budeš taky, řezat jí nebudu!

Jsem zvědavá, jak to dopadne, záchranné práce už probíhají a snaží se budovy zabezpečit...zajímalo by mě, když použil Mattoni stavební materiál, který byl nevhodný k vlhkému prostředí, levný a areál byl vůbec rychlokvaška, jestli se půjde i tou samou cestou nyní v zájmu materiálového zachování. 
"Vstup na mraveniště zakázán", jo, podlezla jsem to, ale pak se držela stejně u tý pásky :))

Umírajíc hlady rychlý přesun do nedaleké vyhlášené vodácké hospody, do který se vždycky těším na plněný bramborový knedlíky, když kolem pádlujem. Měli je:) No a pak už hurááá do Varů.
Ve Varech po poledni, teploty přes 30 stupňů, ale to vůbec nevadilo, protože nás čekalo spousta restů - fotka s/na Trůnem/ně, koupání, oplatky, palačinky, Goethova vyhlídka, Pupp, hlavní pramen, koupě nové výbavy nádobí (toho střídmého a minimalistického :DDD), ... 
speciálně pro Káťu!
První tedy trůn, čekačka asi jen 15 min (v Bulharsku se prý stálo hodiny) na fotky s trůnem, na kterém vás vyfotili a rovnou vyvolali fotku, procházka po kolonádě, fotky s Jů a Hele u ČT stanu, natočení minerálky (ano, skoro jsem se opařila), zjištění, že už ve Varech nejezdí audiny, ale bmwčka, Goethovu vyhlídku jsme vzdali kvůli vedru, vyhrál to ležink v parku pod Thermalem. Od místního strešního bazénu hrála naprosto neskutečně příšerná hudba (remix lambády, jako vážně v týhle době?), podle bráchy twitteru dávají prý na hotelové recepci radu hostům, kteří si na hudbu stěžují, že chtějí spát, ať si strčí hlavu pod peřinu :D Rada nad zlato :D Po hodinovém odpočinku, kdy většina skupiny usnula a já pozorovala houpající se děti na místním stromě (nechápu, že ty větve nepraskly), jsme šli ulovit oplatky a palačinky. 

Remix lambády? to jsem vždycky chtěla slyšet! aneb sevillákov se vrací!

Já pak zkontrolovala ještě místní roky rozpadající se dům na Masarykově třídě, už se opravuje...schválně, jestli z něj bude taky obchoďák jako z bývalé spořitelny a pozdějšího působiště Aeroportu.
Ono to není moc vidět, ale dole ve Sparkasse jsou úplně šílený světélkující obchody.

Což mi připomíná, že jsem ve Varech potkala Sedloně z R1 :)) a máma pak viděla zpěváka kapely Scooter :DD, následně našla, že měl ten den v Lokti koncert :DDD 
Závěr výletu koupačka ve festivalovém městečku, a pak už abfahr nach hause a natření spálených ramen.

KV 2014? Všude byla spousta lidí, hloučky pištících holek s festival pasama a řešení, na jaký film stíhají vystát frontu a hlavně KDY půjdou jíst, mi připomnělo mé minulé ročníky...tak holky jako, příští rok! :)
prasátka v akci
ZBYTEK FOTEK ZDE

No comments: