Wednesday, September 12, 2012

Ach ta mořská letoviska

Moře, vlny, pláž, slunce, válení se, opalování a mořské plody, to byl náš plán. Kam na pobřeží? Všichni mluví o Budvě, tam to žije...co nám říká LP? Město s betonovými hotely, bujarým nočním životem, autobusákem 1 km za městem... Plán? Dojet do Budvy, užít nočního života do rána a jet do klidnějšího Kotoru. Ovšem průjezd Budvou na autobusák (který už je nyní v centru), naprostým zděšením panelákova a svítícím úplně vším, jsme panu řidiči zaplatili rovnou, že chce jet až do Kotoru.
Na busáku nás odchytla stará babička na ubytko v soukromí...viděla nás špinavé, smradlavé a že jsme z Češky...přizpůsobila cenu na 7 euro/ os/ noc :))) Pokojík parádní i s lednicí, která když chladila, tak jako když startuje letadlo. 
Jaký je Kotor? Útulné historické centrum s úzkými uličkami, kavárny na každém rohu, sportovní osvěžení = výstup na hrad - asi tisíc schodů, ale vyplatí se, je tam krásný rozhled do celé zátoky. Náš výstup jsme realizovali v dobu, kdy do zátoky přijela výletní loď s tisícem a jednou kajutou = všude bylo tolik lidí + děsně zdržovali nahoru i dolu :))) Taky bylo vtipné pozorovat všechny ty cizince z bipolárního světa, jak jsou v ČH, v té nebezpečné ČH! haha :)) A večerní život? Na promenádě potkáte večer "duchny" (=důchodci) a rodiny s kočárky. Přes den koupačka sice v zátoce bez vln, ale i to splnilo účel jednoho dne. Další den jsme se vypravili na doporučenou Jaz pláž (četli jsme to jako 'džes', ale pan řidič, myslíte 'jas'?), asi 30 min od města, kamínková masážní pláž, vlny, slunce (a tam se to stalo, úplně černej, Dane!), po sezóně málo lidí, paráda :)
Poslední den, opuštění pokoje už v dopoledních hodinách a oznámení od naší staré babičky, že úschova batohů u ní doma za 2 eura kus, tak to vám pani pěkně děkujem a radši si je vemem s sebou. Zevl u vody a vyčkávání odjezdu do Bělehradu. Opět jsme nedostali výstupní razítko z ČH, ale dostali jsme vstupní do Srbska.

No comments: