Wednesday, May 30, 2012

Nukus

Z Chivy jsme se presunuli do Nukusu. Jeli jsme share-taxi, melo to vyjit na 20000sum, ale ridic, ze 30 000, a my ze to pred 2 mesicema stalo 20, tak nas serval, jina moznost nebyla, tak jsme poslusne sedli. Odvezl nas do hotelu Jibek Joli (30dol/dvouluzak/v kurzu 2800sum). Rudovi vypadl v aute telefon a nez jsme ho nasli na lidi, co s nama jeli, vystoupili, zkousela jsem Rudovi volat a cislo se nepouziva, tak to asi ukradli. Takze, kdo chce psat Rudovi, at pise na muj: +420732487775, cist mu to nebudu :))

Net jsme tu hledali asi 45min, neni tu skype, jinak tu vsude nabizeji wifi zdarma, tak jestli mate chytry telefony, tak si budete piskat. Ve stankach maji pivo Kozel :)

Urgenc (blizko Chivy) je velke mesto, spousta socialisticke architektury, vsude ohromne pomniky a pamatniky, byla jsem z toho vedle, kdyz jsme jeli tim trolejbusem! Ten trolejbus tam musi byt asi taky vyhra, co chvili nejde proud, to poznate v hotelu, kdyz nesel proud, netekla ani voda, to jsem byla mrtva smichy, kdyz to prestalo jit a Ruda mel strevni potize :DD Ale nastesti to celkem rychle naskakuje.
Jeste k Urgenci, prijde mi takovy civilizovany, treba na silnicich jsou stredove cary, videt prechody, prislo mi, ze to mesto ma snad rad (r s hackem) :))
Dneska v Nukusu mi spadla brada, kdyz jsem videla holky s kratasama tak kratkyma, ze kalhotky jsou delsi...

Chiva - uz jsem asi narocny turista, ale cekala jsem neco vic...je tam jen ten nedostaveny minaret, pak mesitka, pak jeden minaret, na ktery se da za 3000sumu vystoupat, pani dole vam rekne rusky i anglicky, jak je vysoky a ze mate dat pozor na hlavu, je tam prakticky tma, kdyz tam lezete a ona vubec nepocita, kolik tam pousti lidi, nahoru se tak vejde 10 lidi a ona tam pustila takovou skupinu...no byla jsem rada, ze jsem se dostala dolu. Deti na vas pokrikuji - hello - a v zapeti - bonbon!

Ale je tam videt odlisna kultura, krom tech stanku, co prodavaji privesky americke vlajky, to vam reknou i mistni, ze je to pisnicka z chivy nebo z buchary, jinak tam mluvi, kdyz jsem se zeptala, jestli mluvi uzbecky, tak mi rekli, NEEE, to je chorezemstina!


Jinak si nejsem jista, jestli je dobry napad, abyste jeli do Shafirkonu, jako jsme byli my. Uz nas tam docela znali, kdyz jsme odjizdeli, tak uz na nas v buse, vy jste ti z Prahy, co? Doporucovala bych Dizduvan, rozhodne ne Vapkent, nebo bych doporucila Kogon, tak je pry kostel, ale tam jsme nebyli uz.

Zitra zacneme hledat vesnicky v okoli, tak se zas nejaky cas neozvu.

No comments: