Friday, June 29, 2012

Turkistán



Uz jsme v Turkistane a ja jsem opet zdrava. V hotelu jsme se zeptali pana domaciho, kde muzeme najit Uzbeky, protoze jsme se chteli jet do hor ochladit. Pan domaci rekl, ze jsou vsude tam, kde se pestuje chlopok, coz nam vyrazilo trumfy z ruky a bylo nam jasny, ze v horach nebudou :((( Pak jsme panu domacimu podali mapu, docela rychle se zorientoval (jinak lidi, kdyz jim tu ukazem mapu, tak nam prijde, jako kdyby ji videli prvne!) a poradil nam, v jakych vesnicich mame hledat. Rudy chtel jet do jedny, ja do jiny, tak jsme jeli do ty, co jsem chtela ja :DD, vzali jsme taxika, bus tam nejezdi a pan taxikar se ptal, co do vesnice jedeme delat, jestli se jedeme podivat na sochu Stalina, tak jsme rekli, ze jo :DD a ze hledame ubytko, tak nas odvezl rovnou k sobe. :)) Dobre to Rudy domluvil, dobre onnn! :)) Nas novy pan domaci bydli v novem dome, postavil ho sam, ale na nove koupene parcele, kolem jsou taky nove domy, nase vesnicka cita vubec 16 000 lidi, kazdy tu opravuje barak, jsou videt plastove dvere, nova zelezna vrata, zavadi se voda do domu... Jak je tu vic mista (CR uz neni mensi jen 6x oproti minule zemi, ale rovnou 36x), tak jsou domy vice od sebe, vetsi zahradky a prijde nam, ze i sousedi uz u sebe nejsou tak nakybleni jako tomu bylo napr. u Buchary, coz je pro nas docela blby). Pan mama a mama pana domaciho nemluvi rusky, coz je docela blby, protoze pan tata je od rana do vecera v praci. Ale tak ho zpovidame u vecere. Pan domaci slouzil v Nemecku 76. - 78. roce a udelal si srandu ze sousedu, ze prej jsem jeho dcera, co si tam udelal, a prijela jsem ho navstivit :DD Ma taky syna v mem veku, tak uz me tu zas vdavali :DD Uz jsme vyzkumove docela vycerpani, uz nam to tolik nejde to vyptavani, je to porad to same, za svazu bylo lepe, byla prace, byly penize, ted neni nic...ale vsichni si tu ted opravuji a stavi nove domy :DD Aneb jako by rekl Rudy, rozeny kral stredoasijskych kyslaku, budeme budovat, az se budou hory zelenat a reky vysychat! :)))
Dnes asi nic zavratne vtipneho nenapisu. Snad jen, ze kdyz jsme jeli v taxi kolem Stalina, tak pani v aute zahlasila, ale Stalina nam NEVZALI! :))) To je dobre pani, ze vam ho tu nevzali! :) Ale co by za nej dali na takove Ukrajine! :)) (pozn. od Rudyho, vzdycky takhle neco suse zahlasi, ja se dusim smichy a lidi koukaj...no prekladejte jim to!)
No a nas zivot se ridi heslem, hlavne nic neuspechat...tuhle mel R. napsano v deniku denni plan - vyprat si tricko, koupit vodu a vyckat odjezdu do dalsiho dne :DDD tesim se na hekticke prestupy na Mustku! :)))
fotky:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150954260319500.438968.676379499&type=3&l=39b7e9c5ee

No comments: